Geschikte aardappelen:

Vrij vastkokende aardappelen
Vastkokende aardappelen

De stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 ° C
  2. Scrub de aardappelen schoon of schil de aardappelen
  3. Houd per persoon een portiegrootte aan van circa 200 gram
  4. Snijdt de rauwe aardappel op plakken, in partjes of in blokjes, zorg dat ze ongeveer even groot zijn
  5. Verdeel de aardappelen over een ovenschaal
  6. Sprekel wat olijfolie en strooi wat zout over de aardappelen, hussel de aardappelen goed door elkaar
  7. Hoe lang het duurt voor de aardappels gaar zijn, hangt af van het formaat van de partjes, blokjes of schijfjes, gemiddeld duurt het garen 45 minuten

Tips

  1. In plaats van olijfolie te sprenkelen, kunt u ook in een kommetje of kopje een papje van diverse kruiden met olijfolie maken. Giet dit over de aardappelen hussel de aardappelen door elkaar. U kunt bijvoorbeeld een mengsel maken van uitgeperste knoflook, kerrie, peper, zout, tijm en rozemarijn
Print Friendly, PDF & Email