Geschikte aardappelen:
Vrij vastkokende aardappelen
Vastkokende aardappelen
De stappen
- Verwarm de oven voor op 200 ° C
- Scrub de aardappelen schoon of schil de aardappelen
- Houd per persoon een portiegrootte aan van circa 200 gram
- Snijdt de rauwe aardappel op plakken, in partjes of in blokjes, zorg dat ze ongeveer even groot zijn
- Verdeel de aardappelen over een ovenschaal
- Sprekel wat olijfolie en strooi wat zout over de aardappelen, hussel de aardappelen goed door elkaar
- Hoe lang het duurt voor de aardappels gaar zijn, hangt af van het formaat van de partjes, blokjes of schijfjes, gemiddeld duurt het garen 45 minuten
Tips
- In plaats van olijfolie te sprenkelen, kunt u ook in een kommetje of kopje een papje van diverse kruiden met olijfolie maken. Giet dit over de aardappelen hussel de aardappelen door elkaar. U kunt bijvoorbeeld een mengsel maken van uitgeperste knoflook, kerrie, peper, zout, tijm en rozemarijn