Geschikte aardappelen:

Vrij vastkokende aardappelen
Vastkokende aardappelen

  1. Scrub de aardappelen schoon of schil de aardappelen
  2. Houd per persoon een portiegrootte aan van circa 200 gram

Rauwe aardappelen bakken

  1. Snijdt de rauwe aardappel op plakken, in partjes of in blokjes, zorg dat ze ongeveer even groot zijn
  2. Kook de gesneden aardappel gedurende circa 6-8 minuten, zodat ze net niet gaar zijn
  3. Verhit bakboter of vloeibare olie in een koekenpan en wacht tot de boter of olie op temperatuur is
  4. Hoe lang het duurt voor de aardappels gaar zijn, hangt af van het formaat van de partjes, blokjes of schijfjes, gemiddeld duurt het garen 25-35 minuten

Voorgekookte aardappel bakken

  1. Snijdt de aardappel op plakken, in partjes of in blokjes
  2. Dep de aardappelen droog, bijvoorbeeld met een schone theedoek of keukenpapier
  3. Verhit bakboter of vloeibare olie in een koekenpan en wacht tot de boter of olie op temperatuur is
  4. Verdeel de aardappel over de bodem van de pan
  5. Hoe lang het duurt voor de aardappels gaar zijn, hangt af van het formaat van de partjes, blokjes of schijfjes, gemiddeld duurt het garen 10 minuten

Tips

  1. De lekkerste aardappelen bakt u in geklaarde boter: verwarmde roomboter, waar de vaste delen uitgehaald zijn. Uiteraard is roomboter minder goed voor de lijn
  2. Ook wordt vaak een mengsel gebruikt van (olijf)olie en boter, de boter zorgt ervoor dat de aardappel mooi bruin wordt
Print Friendly, PDF & Email