Geschikte aardappelen:

Vastkokende aardappelen

Benodigdheden afgezien van aardappelen

Per 1.000g aardappelen heeft u nodig:

  • 0,5L melk
  • 50 gram boter
  • 3 dL room
  • 1 teen knoflook
  • zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ° C
  2. Schil de aardappelen
  3. Houd per persoon een portiegrootte aan van circa 250 gram
  4. Snij de aardappelen op plakjes
  5. Breng de melk aan de kook en voeg een beetje zout en peper toe
  6. Kook de aardappelplakjes bijna gaar in de melk en giet ze af
  7. Snij de knoflookteen doormidden en wrijf hiermee een vuurvaste schaal in
  8. Gebruik een beetje van de boter om de schaal in te vetten
  9. Schik de aardappelplakjes in de schaal en giet de room erover
  10. Verdeel de overgebleven boter over de aardappelen
  11. Bak de aardappelen in circa 25 minuten gaar
Print Friendly, PDF & Email