Geschikte aardappelen:

Kruimige aardappelen
Vrij kruimige aardappelen
Vrij vastkokende aardappelen
Vastkokende aardappelen

De keuze voor de juiste aardappelen

  1. Kruimige (bloemige) aardappelen, zoals Eigenheimer en Doré, zijn losser van structuur en vallen tijdens het koken gemakkelijker uit elkaar. De buitenkant van deze aardappelen is namelijk sneller gaar dan het binnenste gedeelte
  2. Wilt u liever dat de aardappels tijdens het koken hun vorm behouden, koop dan vastkokende, zoals Nicola, Bildtstar, Charlotte en Roseval
  3. Houd per persoon een portiegrootte aan van circa 200 gram

Gescrubd

  1. Kies aardappelen van gelijke grootte en scrub de aardappelen schoon
  2. Prik rondom een paar gaatjes in de aardappels, dit voorkomt openbarsten
  3. Leg de aardappels naast elkaar op keukenpapier op een magnetrongeschikte schaal, zonder ze af te dekken
  4. Hoe lang het duurt voor de aardappels gaar zijn, hangt af van het formaat van de aardappels zelf en het soort aardappel. Gemiddeld duurt het bereiden van 500g aardappels ongeveer 7 minuten op 1000 Watt
  5. Na het garen kunt u naar wens de aardappelen kruiden met nootmuskaat, peper en/of zout

Geschild

  1. Schil de aardappels en leg ze in een magnetrongeschikte schaal of kom
  2. Leg de aardappels zoveel mogelijk naast elkaar
  3. Giet er twee tot drie eetlepels water over en dek de kom af, bijvoorbeeld met magnetronfolie
  4. Hoe lang het duurt voor de aardappels gaar zijn, hangt af van het formaat van de aardappels zelf en het soort aardappel. Gemiddeld duurt het bereiden van 500g aardappels ongeveer 7 minuten op 1000 Watt
  5. Haal de aardappels uit de schaal als ze gaar zijn en laat ze even drogen
  6. Na het garen kunt u naar wens de aardappelen kruiden met nootmuskaat, peper en/of zout
Print Friendly, PDF & Email