Geschikte aardappelen:
Benodigdheden afgezien van aardappelen
Per 1.000g aardappelen heeft u nodig:
- 0,5L melk
- 50 gram boter
- 3 dL room
- 1 teen knoflook
- zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 ° C
- Schil de aardappelen
- Houd per persoon een portiegrootte aan van circa 250 gram
- Snij de aardappelen op plakjes
- Breng de melk aan de kook en voeg een beetje zout en peper toe
- Kook de aardappelplakjes bijna gaar in de melk en giet ze af
- Snij de knoflookteen doormidden en wrijf hiermee een vuurvaste schaal in
- Gebruik een beetje van de boter om de schaal in te vetten
- Schik de aardappelplakjes in de schaal en giet de room erover
- Verdeel de overgebleven boter over de aardappelen
- Bak de aardappelen in circa 25 minuten gaar