Geschikte aardappelen:

Vrij kruimige aardappelen

De stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 ° C
  2. Gebruik forse aardappelen van 150-200 gram per stuk
  3. Scrub de aardappelen schoon onder de kraan
  4. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en leg ze op het rooster
  5. Hoe lang het duurt voor de aardappels gaar zijn, hangt af van het formaat van de aardappelen, gemiddeld duurt het garen 50 minuten
  6. Vouw het aluminiumfolie open, snijd de aardappelen kruislings in en duw ze iets open
  7. Vul de aardappelen met een vulling naar keuze

Tips

  1. Een frisse kruidenroom om de pofaardappel mee te vullen maakt u door roomkaas te mengen met crème fraîche, gesnipperde sjalot en fijngesneden peterselie. Breng de kruidenroom op smaak met peper en zout
  2. Poffen kan ook op een barbecue. Leg de in aluminiumfolie ingepakte aardappel tussen de kooltjes en draai deze gedurende de gaartijd regelmatig om
Print Friendly, PDF & Email