Geschikte aardappelen:

Vrij kruimige aardappelen
Vrij vastkokende aardappelen

Nota bene: niet alle soorten uit bovengenoemde categorieën zijn geschikt om te frituren. Enkele geschikte, veel voorkomende rassen zijn:

Enkele geschikte rassen

  • Agria
  • Asterix
  • Bintje
  • Desiree
  • Diamant
  • Frieslander
  • Folva
  • Fontane
  • Première
  • Ramos

Bereidingen

  1. Scrub of schil de aardappelen
  2. Snijd ze in frietjes, uiteraard kunt u er ook plakjes of blokjes van snijden
  3. Spoel de frietjes onder stromend water enkele minuten af
  4. Dep ze met keukenpapier goed droog om overtollig water en zetmeel te verwijderen
  5. Bak de aardappelen in twee fases: bak de frietjes de eerste keer 8 à 10 minuten op 160°C
  6. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier
  7. Bak ze daarna nog af – 4 à 5 minuten op 180°C – tot ze goudbruin en knapperig zijn
  8. Bestrooi de aardappelen met zout naar smaak
Print Friendly, PDF & Email