Geschikte aardappelen:
Vrij kruimige aardappelen
De stappen
- Verwarm de oven voor op 200 ° C
- Gebruik forse aardappelen van 150-200 gram per stuk
- Scrub de aardappelen schoon onder de kraan
- Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en leg ze op het rooster
- Hoe lang het duurt voor de aardappels gaar zijn, hangt af van het formaat van de aardappelen, gemiddeld duurt het garen 50 minuten
- Vouw het aluminiumfolie open, snijd de aardappelen kruislings in en duw ze iets open
- Vul de aardappelen met een vulling naar keuze
Tips
- Een frisse kruidenroom om de pofaardappel mee te vullen maakt u door roomkaas te mengen met crème fraîche, gesnipperde sjalot en fijngesneden peterselie. Breng de kruidenroom op smaak met peper en zout
- Poffen kan ook op een barbecue. Leg de in aluminiumfolie ingepakte aardappel tussen de kooltjes en draai deze gedurende de gaartijd regelmatig om