Ovenaardappeltjes met rozemarijn

Beschrijving

Print Friendly, PDF & Email

 

Aantal personen

– Aantal personen: 4

Benodigdheden

– Vijzel
– Braadslee of ovenschaal

Ingrediënten

– 600 g Hoeksche Rooie of een andere (vrij) vastkokende aardappel
– 1 takje verse rozemarijn
– olijfolie
– 5 teentjes knoflook

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C
  2. Snij de aardappelen in kleine blokjes van ongeveer 2 à 3 centimeter
  3. Doe de blokjes aardappel in een grote pan koud water met wat zout en kook ze. Ze moeten niet door en door gaar zijn, dus controleer regelmatig met een vork.
  4. Giet de aardappelen af en laat ze nog even in de pan staan tot ze min of meer droog zijn
  5. Haal van het takje rozemarijn alleen de blaadjes af en vermorzel ze in een vijzel
  6. Sla de teentjes knoflook plat, pellen is niet nodig
  7. Giet een beetje olijfolie in een braadslee of ovenschaal.
  8. Doe de knoflook, aardappeltjes en rozemarijn erin
  9. Bestrooi ze met wat peper en zout en hussel alles goed door elkaar
  10. Zet de schaal 20 tot 25 minuten in de oven
  11. Schud de aardappelen regelmatig en haal ze uit de oven wanneer ze lekker goudbruin en krokant zijn

Bereidingstip

– In plaats van olijfolie kun je ook eenden- of ganzenvet gebruiken

Print Friendly, PDF & Email

Extra informatie

moeilijkheidsgraad

★☆☆ (1 ster)

bereidingstijd

30 tot 45 minuten

gang

Bijgerecht

basisbereiding

Ovenbereiding

keuken

Westers

hoofdingredient

knoflook, rozemarijn

soort-aardappel

Vast kokend, Vrij vast kokend