Beschrijving
Paarse chips! Lekker als snack, maar ook erg leuk voor als garnering bij een gerecht: dat gaat zeker verbaasde blikken opleveren bij uw gasten!
Let op: voor dit recept gebruiken we paarse, vastkokende truffelaardappelen. Normaliter zijn vastkokende aardappelen niet ideaal voor het maken van chips: wij adviseren dus geen andere vastkokende aardappelsoorten voor dit recept te gebruiken om tegenvallende resultaten te voorkomen!
Aantal personen
– Aantal personen: 2
Benodigdheden
– Frituurpan met olie of vet
– Schuimspaan
– Keukenpapier
Ingrediënten
– Enkele truffelaardappelen
– Zout, bij voorkeur grof zeezout
– Dunschiller (of mandoline)
Bereiding
- Verwarm de frituurpan voor op 150 graden
- Snij met dunschiller dunne plakjes van de aardappelen
- Doe een handvol schijfjes tegelijk in de pan: niet te veel, anders kleven de schijfjes aan elkaar
- Bak de schijfjes tot de randjes lichtbruin verkleuren en schep ze uit de pan met de schuimspaan
- Laat de schijfjes drogen op keukenpapier en strooi het zout over de schijfjes
Eet smakelijk!