Beschrijving
Aantal personen
– 4 personen
Benodigdheden
– Keukenmachine
Ingrediënten
– 1 kg vastkokende aardappelen (bijv. Nicola of Charlotte)
– 200g diepvriesdoperwten
– 1 grote ui
– 2 tenen knoflook
– 1 flinke tomaat
– 10 takjes verse koriander
– 2 el olie
– 400ml kokosmelk
– 2 el arachideolie
– 2,5 cm verse gemberwortel
– 1 tl venkelzaad
– 2 kruidnagels
– 1 tl gemalen kurkuma
– 2 groene kardemompeulen
– 0,5 groen pepertje
– 0,5 tl korianderzaad
– 1 kaneelstokje
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze 10 minuten voor
- Giet de aardappelen af , laat ze afkoelen en snij ze in blokken
- We maken groene masala door de arachideolie, de geschilde gember, het venkelzaad, de kruidnagels, de kurkuma, de kardemompeulen, het pepertje, het korianderzaad en 6 takjes koriander in de keukenmachine te doen en te malen tot een fijne groene currypasta
- Bak de pasta met het kaneelstokje op een middelhoog vuur en roer tot de olie zich van de pasta scheidt.
- Schep de aardappelblokjes erdoor, bak nog 5 minuten en verwijder het kaneelstokje.
- Pel en snipper de ui.
- Pel en plet de knoflook.
- Ontvel de tomaat en verwijder de zaadjes.
- Snijd het korianderblad van de overgebleven verse koriander fijn.
- Verhit 2 el olie in een sauspan en fruit de ui glazig.
- Voeg de knoflook en tomaat toe en verhit tot alle vocht verdampt is.
- Voeg de kokosmelk en wat zout toe en laat de saus nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Schep de aardappelblokjes door de saus en roer de bevroren erwten erdoor.
- Kook nog 5 minuten zachtjes door.
- Bestrooi de curry met verse koriander en serveer!