Gekruide hartige aardappelmuffins met kaas

Beschrijving

Print Friendly, PDF & Email

Lekkere kruidige, hartige aardappelmuffins met kaas

Aantal personen

– Aantal personen: 4

Benodigdheden

– Cakevormpjes (papieren of siliconen)
– Rasp

Ingrediënten

– 1 grote (vrij) vastkokende aardappel of 3 kleintjes (ca. 250g)
– 30 gram pecorino of parmezaanse kaas
– 75 ml crème fraîche
– Peper en zout
– 10 basilicum blaadjes
– 5 stronkjes bieslook

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Als je gebruik maakt van siliconen bakvormpjes: smeer ze in met olijf of zonnebloemolie
  3. Schil de aardappelen en rasp ze vervolgens grof (net als bij rösti)
  4. Dep het overtollig vocht van de geraspte aardappelen met keukenpapier: anders worden de muffins te nat en niet stevig
  5. Doe  de geraspte aardappel in een mengkom
  6. Snij de kruiden fijn meng deze er samen met de zout en peper doorheen
  7. Roer de crème fraîche door het mengsel
  8. Rasp 20 gram van de de kaas en meng deze er ook goed door
  9. Verdeel het mengsel over de cupcakevormpjes. Vul ze tot ongeveer 1 cm onder de rand: de muffins rijzen namelijk nog iets
  10. Rasp de laatste kaas er overheen
  11. Zet de muffins 35 minuten in de oven op 200 graden en serveer ze bij het hoofdgerecht.
Print Friendly, PDF & Email

Extra informatie

moeilijkheidsgraad

★☆☆ (1 ster)

bereidingstijd

45-60 minuten

gang

Bijgerecht, Tussendoortje / snack

basisbereiding

Ovenbereiding

keuken

Westers

hoofdingredient

basilicum, bieslook, kaas, parmezaanse kaas, pecorino

soort-aardappel

Vast kokend, Vrij vast kokend